"In ceea ce urmeaza voi scrie despre cea mai mare tara care se intindea din Asia Mica pina in Iberia si din nordul Africii pina dincolo de Scandinavia, tara imensa a Dacilor" - DIONISIE PERIEGETUL 138 d.h. CONCISA, PASIONANTA, CAPTIVANT ILUSTRATA.
O carte pentru cei interesati de istorie dar mai ales pentru cei ce n-au iubit-o pina acum.

joi, 20 octombrie 2011

Bulgarii au dus la Bruxelles comorile regilor geti.


Opt comori ale getilor odrisi au fost expuse de catre Bulgaria la Bruxelles, pentru a arata Europei crampeie din „istoria si cultura poporului bulgar”!
1 rogozen 300x213 Bulgarii au dus la Bruxelles comorile regilor geti. Noi ne ducem cu carnatii
Piese din Tezaurul regelui get Cotis, de la Rogozen
Expozitia se incadreaza in evenimentele sustinute de Ministerul Culturii si Muzeul National din Bulgaria si a fost inaugurata de catre premierul Boiko Borisov si de presedintele Parlamentului European, Jerzi Buzek. „Comorile tracilor” prezentate sunt in majoritate comori din mormintele regilor geti Cotis si Dromihete, aflate pe teritoriul Bulgariei de astazi si tezaure descoperite la Rogozen, Borovo, Malomirovo etc. Si la ei, ca si la noi, istoria descoperii acestor comori este legata de „arheologia infractionala”.
„Craniul”, marele „colectionar” bulgar
2 masca de aur colectie privata 300x193 Bulgarii au dus la Bruxelles comorile regilor geti. Noi ne ducem cu carnatii
Daca-i de aur, masca face parte dintr-o colectie privata, nu se stie prin ce „traseu”
Un raport al Centrului pentru Studiul Democratiei din Bulgaria arata ca in jur de 250.000 de persoane sunt implicate in sapaturile ilegale si traficul de comori. Unul dintre cele mai controversate personaje este „regele cazinourilor” Vassil Bozkov, supranumit „Craniul”, un „colectionar” de comori ale getilor, fiind posesorul a sute de artefacte din perioada getilor, a cuceririi romane si mai recente. El are cea mai vasta colectie de monede antice din tara. Bozkov chiar a fost invitat sa-si expuna colectia in Parlamentul European de la Bruxelles, pe cheltuiala Ministerului Culturii din Bulgaria. Vassil Nikolov, directorul Institutului de Arheologie, colectia lui Bozkov nu este altceva decat rezultatul jefuirii siturilor arheologice.
Cultura lor, nu a noastra
3 harta comorilor din romania 300x195 Bulgarii au dus la Bruxelles comorile regilor geti. Noi ne ducem cu carnatii
Harta comorilor din Romania, socotite de „istorici” ale tuturor, numai ale geto-dacilor nu
Numai Tezaurul de la Rogozen contine 165 de obiecte de argint si aur cu scene din mitologia traco-geta, ingropat, conform parerii arheologilor, in circumstante critice. Tezaurul contine piese fabricate intr-o lunga perioada de timp, de la sfarsitul secolului VI i.C., pana la mijlocul secolului IV i.C., in timpul domniei regilor geti odrisi. Unele contin dedicatii, cum este cea a regelui get Cotis (383 – 359 i. C.). Pareau a fi daruri din cetatile aflate sub suveranitatea sa, ca Apros, Erkistes, Beos, Geiston, Saitabas.
4 putin comori 300x200 Bulgarii au dus la Bruxelles comorile regilor geti. Noi ne ducem cu carnatii
Putin a pus ochii si pe aceasta comoara a regilor geti „stramosii” bulgarilor
Noroc cu aceste expozitii, ca mai aflam si noi bogatiile culturale ale stramosilor nostri, care acum sunt ai lor! Bogatiile noastre stau pitite prin subsoluri sub etichete „cultura de import”. Iar unele nu s-au mai intors de pe unde au fost puse la „adapost”! Noi ne ducem la Bruxelles cu carnati, branzica si alte produse de umplut matul.


enational.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu