"In ceea ce urmeaza voi scrie despre cea mai mare tara care se intindea din Asia Mica pina in Iberia si din nordul Africii pina dincolo de Scandinavia, tara imensa a Dacilor" - DIONISIE PERIEGETUL 138 d.h. CONCISA, PASIONANTA, CAPTIVANT ILUSTRATA.
O carte pentru cei interesati de istorie dar mai ales pentru cei ce n-au iubit-o pina acum.

luni, 8 noiembrie 2010

ACUM 7000 DE ANI PRIMA CIVILIZATIE DIN EUROPA CUCUTENI TRIPOLIE



Cu mult inainte ca civilizatia minoica,socotita de unii istorici prima civilizatie europeana clasica,sa rasara in insula Creta,cu mult inainte ca in Italia sa se infiripe ideea unui nou imperiu,intr-o vreme cind vestul Europei nici nu banuia ce glorie avea sa il astepte,aici pe teritoriul tarii noastre inflorea cea mai mirifica civilizatie din istoria Europei CULTURA  CUCUTENI.
Ea se intindea din Moldova pina in  Ucraina, la Tripolie,si a constituit dupa opinia specialistilor ,prima civilizatie urbana de pe continentul nostru.

continuarea ....in MAREA ENCICLOPEDIE A GETO DACILOR

4 comentarii:

  1. sa ma tineti la curent cu aparitia lucrarii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna
    Sa puneti si sub aceasta imagine, discret: ilustratie Radu Oltean. Stiu ca nu stiati, nu e de pe blogul meu, dar e lucrarea mea. A fost publicata mai demult in revista National Geographic. Asa e frumos si bine.
    cu stima

    RăspundețiȘtergere
  3. Apropo, a spune civilizatie urbana, inseamna orase. sau ceva care sa semene cu orasele. Va spun cu sinceritate. Am studiat toate planurile asezarilor cucuteniene care au fost sapate mai serios, inclusiv vreo 2-3 complet, atat de la noi cat si din Ucraina. Nici vorba de urbanism. ba chiar erau mici satele cucuteniene. Dincolo de minunatia vaselor pictate, cultura Cucuteni nu se deosebea ca stil de viata cu celelalte culturi neolitice contemporane. Ba chiar as putea spune ca Cultura Gumelnita era muult mai interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa facem totul ca Dacii sa-si cunoasca istoria...Si trebuie o publicitate agresiva, sa-i invingem pe masoni si catolicismul, care soi-au batut joc de originile acestui popor..Noi, DACII ADEVARATI, AVEM DATORIA SA SE CUNOASCA ADEVARUL//Eu sunt profesor si trimit elevii de liceu sa citeasca , sa se documenteze, sa afle adevarul...Este Evanghelia Dacilor, este Noi nu suntem urmasii Romei Carti ce trebuiesc citite...Si mai trebuie ca tara noastra sa se numeasca DACIA..sa nu mai fim confundati cu TIGANII..E de datoria noastra..Ceausescu voia acest lucru, dupa plata datoriilor..De aceea a fost omorat...ca voia ADEVARATA IDENTITATE PT ACEST POPOR

    RăspundețiȘtergere