"In ceea ce urmeaza voi scrie despre cea mai mare tara care se intindea din Asia Mica pina in Iberia si din nordul Africii pina dincolo de Scandinavia, tara imensa a Dacilor" - DIONISIE PERIEGETUL 138 d.h. CONCISA, PASIONANTA, CAPTIVANT ILUSTRATA.
O carte pentru cei interesati de istorie dar mai ales pentru cei ce n-au iubit-o pina acum.

vineri, 20 ianuarie 2012

Sunt daco-getii stramosii romanilor?


O revista cu pretentii, Historia, a lansat un forum pe tema „sunt dacii stramosii romanilor?” (……) Aici e loc de urari de muma si de tot neamul pentru cei ce zic ca nu, fara sa se documenteze!
2 tipuri masageti 237x300 Sunt daco getii stramosii romanilor?
Stramosii masageti, reconstituire bazata pe studii complexe asupra mormintelor
Tema dialogului de pe forumul revistei amintite este tot atat de folositoare ca si cea dezbatuta de un post de radio, nu spun care, anume: „mai are vreun rost patriotismul in ziua de azi?”
„Periculoasa alinare”
3 tipuri masagete 236x300 Sunt daco getii stramosii romanilor?
Frumoasele Gete, care si-au lasat mostenire arta tesaturii straielor nationale
Pentru cei care se simt bine cand romanii sunt numiti tigani de toti „mulatrii” Europei nu are rost patriotismul. Cei care isi insusesc istoria stramosilor nostri cu tot cu comori sau, si mai ridicol, (c)academicienii nostri care sustin ca altii ne-ar fi fi fost stramosii, ar fi foarte bucurosi ca romanii sa taca si sa-nghita istoria plamadita de ei. Din pacate pentru toti amaratii falsificatori de istorie, aceasta nu se infaptuieste dupa cum viseaza ei. Istoria se sustine prin arheologie si, mai nou, mare dandana, prin studii genetice!
1 romini haplogrup 300x241 Sunt daco getii stramosii romanilor?
Raspandirea R1b, cel mai comun haplogrup, tragandu-si originea de la Marea Neagra
„E foarte greu azi sa vorbesti in Romania despre daco-geti”, scrie un forumist patruns de misia sa. „Toate frustrarile si neimplinirile timpului prezent si-au gasit in istoria dacilor o periculoasa alinare. Istoricii si antropologii descriu acest fenomen ca nostalgia paradisului pierdut (un spatiu geografic si temporar plasat la inceputuri, in care totul a fost exact cum nu mai este astazi). Realitatile istorice sunt ignorate si adesea nu vrem sa cunoastem raspunsul la intrebari firesti, precum „ce stim despre daci sau ce legatura au ei cu Romania de azi?“
Au, bai nene, (caci nu suntem atat de intimi incat sa-ti spun „stimate domn”), ca umblara unii prin Europa si prin lume cu betisoare cu care luau mostre de saliva sa-ti stabileasca stramosii si sa-ti dea o periculoasa (ne)alinare!
Rudele ti le da Dumnezeu
4 Bahnhof Portul Rucar 300x187 Sunt daco getii stramosii romanilor?
Port din Rucar, de pe o carte postala veche
Mostrele au ajuns in laboratoarele Universitatilor din Stanford, Arizona si Florida, dar si prin institute europene, in cadrul „Proiectului Arborele ADN”.  Rezultatele preliminare privind genomul Europei au starnit vii controverse, pentru ca atingea natiile la origine! Si strica rudenii inventate si istorii nazuite de unii si de altii. Genomul europenilor scoate la iveala o inrudire nedorita de aia care se credeau mai cu mot, iar inrudirea merge si catre Marea Caspica si Urali, pe drumul parcurs de voit uitatii masageti, neamul blond cu ochi albastri care a ajuns sa infiinteze case regale pana in Punjab. Daca se ia in considerare ca parul blond si ochii albastri au aparut in urma unei mutatii genetice petrecuta la Marea Neagra, dupa cum au constatat geneticienii din Suedia si Danemarca, rezulta ca tot neamul blonzilor se trage, la originea originilor, din geti! La inceput, cand s-a produs mutatia, cei cu ochi albastri si parul auriu, ca Soarele mult venerat, erau socotiti fiii Cerului si formau un trib aparte, ascet. Sau sa le zicem sciti? Istoricii adevarati ii numesc simplu masaGETI. Am scris „sufixul” cu litere mari ca sa nu mai caute veneticii alte inrudiri. O tema mai corecta de dezbatere ar fi fost „ai cui stramosi mai sunt geto-dacii?” Oho! De ce rudele noastre vorbesc alte limbi si unii au trasaturi distincte? Studiul genetic a urmarit linia paterna, deoarece s-a constatat ca mamele erau intotdeauna autohtone. Atunci cand tatii acum sunt, acum dispar, mama isi creste copilul pe limba ei, leganandu-l cu vorbe „dulci” de genul:”Fir-ar tac-tu al dracu’, pe unde l-o purta saua!” Si uite asa ne negam inrudirile si ne uram, desi in venele noastre curge acelasi sange.

4 comentarii:

  1. din pacate suntem corupti inca din pruncie de catre parintii nostri, apoi de invatatori si profesori sa credem aceste bazaconii intinse pe felii de paine, am fost pasionata de istorie intreaga viata, si multe din inadvertentele din manualele de istorie mi-au ridicat o serie de intrebari la care nici un cadru didactic nu avea raspuns...norocul meu a fost familia, mama si tatal meu, desi, doar absolventi de liceu, mari devoratori de literatura, si deschisi la minte au generat in casa lungi dezbateri pe tema originii noastre ca si popor, si nu numai, temele erau diverse, inclusiv de etimologie si lingvistica in astfel de cadru relativ laic, deschis catre cunoastere si nepurtator de "ochelari de cal" am avut ocazia sa-mi dezvolt spiritul si critic si sa caut raspunsuri, din pacate vazand aceasta incercare disperata de musamalizare a adevarului istoric, care are loc de atata vreme, incep sa cred unele teorii conspirationiste, desi, nu sunt genul credul...
    revenind la ideea originala, e greu sa ceri generatiei actuale sa caste ochii, sa-si deschida urechile, cand sursele de informare sunt pline de informatii false
    multumesc pentru articol, vorbele mamei din final m-au facut sa rad zdravan!

    RăspundețiȘtergere
  2. Părul bălai și ochii albaștri provin, după cum atestă genetiienii, din zona Mării Negre, însă nu masageții sînt sursa. Vorbim aici de mii se ani. După ultima glaciațiune, unele triburi din refugiul aflat pe teritoriul Ucrainei de azi au avansat spre nord și est ducînd probabil aceste gene „nordice”.
    Masageții erau iranici conform surselor grecești antice și istoricilor, nu traci(„geți”).

    RăspundețiȘtergere
  3. triburile massagetilor au început migrația în sec.X î.Hr.odată cu invadarea lacului de apă dulce a Pontului Euxin de apele Mediteranei(după ultima glaciațiune)prin forțarea Bosforului și Dardanelelor.Au ajuns până în nordul Chinei actuale fondând cel mai vechi imperiu cunoscut( YUEZHI)înfrînt de sălbaticii Xiongnu împortiva cărora chinezii au construit Marele Zid,care ulterior au constituit Împeriul Kusan ce a determinat migrația pecenegilor și ungurilor spre vest.

    RăspundețiȘtergere