"In ceea ce urmeaza voi scrie despre cea mai mare tara care se intindea din Asia Mica pina in Iberia si din nordul Africii pina dincolo de Scandinavia, tara imensa a Dacilor" - DIONISIE PERIEGETUL 138 d.h. CONCISA, PASIONANTA, CAPTIVANT ILUSTRATA.
O carte pentru cei interesati de istorie dar mai ales pentru cei ce n-au iubit-o pina acum.

vineri, 15 iulie 2011

NOI SUNTEM....CINE SUNTEM NOI?

Stau câteodată şi mă uit la ţara mea, România şi nu pot să nu remarc frumuseţea locurilor şi a oamenilor din ea. Suntem un popor aparte, de sine stătător, care are ca vatră, unul dintre cele mai binecuvântate si protejate locuri ale planetei Pământ. Simt că este nevoie să vorbim puţin despre istoria ţării noastre, pentru a ne ridica moralul şi a ne aduce aminte ca totul este trecător, tot astfel vor fi si cei care acum încercă prin toate mijloacele să ne facă viaţa tot mai grea. Însă nu vom vorbi despre istoria aceea “fabricată”, pe care am invăţat-o în scoală, nici despre cea recentă si otravită de toţi parveniţii aflaţi la putere…….. vom vorbi despre istoria adevarată a neamului românesc, istorie pe care nu ne-o poate fura nimeni. Afirm cu tărie că ne pot fura orice în afară de NOI SUNTEM !!!
De-a lungul vremii istoricii au interpretat istoria după bunul plac şi după cum o dictau interesele ţării din care proveneau.  Tot astfel s-a întâmplat şi cu ţara noastră. Deoarece în prezent suntem o ţară mică si nesemnificativă în ochii marilor puteri, toate amănuntele istorice privitoare la începuturile civilizaţiei din ţara noastră şi nu numai, au fost trecute cu vederea sau chiar schimbate, deşi dovezile concludente şi categorice nu au lipsit.
Zona geografică în care se află astăzi România, a fost în urmă cu peste 10.000 de ani, vatra lumii, locul unde a început cu adevărat civilizaţia umană. Acest adevăr este destul de greu de digerat pentru celelalte mari naţiuni, printre care şi cu aspiraţii inalte la titlul de popor ales, cunoscătorii stiu unde bat. În zona Olteniei se înregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume(18,000 ani inainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi târnacop de miner descoperit vre-o dată, cea mai veche activitate metalurgică a aramei din lume (8,000 ani înainte de Christos), cea mai veche scriere din lume (tăbliţele de la Tărtăria, judeţul Alba 5-6.000 înainte de Christos). Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa, şi tot de aici au plecat şi s-au format celelalte popoare indo-europene şi nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, sciţii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmaţii, elenii(ahei şi dorieni), fenicienii….etc.
Traco-dacii reprezintă cea mai veche şi mai înaltă cultură de pe Pământ, anterioară civilizaţiei Sumeriene, şi totodată cea mai numeroasă (180 - 200 de triburi). Ei puteau fi găsiţi în întreaga Europă (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franţa, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa……chiar şi Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care făcea parte însuşi Burebista. Scrisul şi odată cu el istoria, au apărut mai întâi în spaţiul tracic şi abia mai târziu in spaţiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. Traco-dacii au avut cea mai veche agricultură din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de măsurare a timpului.
Şi acum ţineţi-vă bine. Începând cu anul 1995, dupa studii îndelungate, însă intenţionat ţinute la subsol, o serie de savanţi americani de prestigiu au ajuns la concluzia că Potopul descris în Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populaţie neaşteptat de dezvoltată, (oare cine?). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greacă (ULIMP- Lumină sau Splendoare, în limba traco-dacă), nu era altceva decât muntele Bucegi pe care nu întâmplător dăinuie al doilea Sfinx de pe Pământ. Istoricul Homer spunea că numai tracii ştiau să lupte călare şi cu arcul începând cu mileniul cinci înainte de Christos.
Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine desăvârşită, toate convenţiile fiind încheiate verbal şi apoi păstrate cu sfinţenie. Lipsa de acasă era semnalată printr-un băţ lăsat la poartă, fiind mai mult decât suficient.
Traco-dacii  erau singura civilizaţie din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o formă a sa. În jurul anului 1400 Î.C, se construieşte în Tracia nord-Dunăreană, cea dintâi şcoală cu local de sine stătător de pe Terra, numită Androniconul, unde preoţii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare începând cu teologia (cultul Zeului Soare şi al celor 12 constelaţii).
Confom mărturiilor rămase posterităţii ale lui Platon şi Socrate, însuşi Pitagora şi-a completat studiile la şcoala Zamolxiană, şi tot ei afirmau că în acea vreme în Dacia existau cei mai de seamă medici ai timpului.
Istoricul Herodot, îi considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpaţilor,(Moldova de astăzi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, în Anatolia, unde au fost cunoscuţi ca Cimiry. Migraţi ulterior către Italia, Spania, Anglia şi Irlanda au fost cunoscuţi sub denumirea de celţi.
Zona Nord -Dunăreană (România de astăzi), a fost considerată din vechime drept un paradis terestru.Un teren bogat în aproape toate bogăţiile pământului, cu terenuri agricole(Grânarul Europei de mai târziu), păşuni întinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine apărată contra majorităţii dezastrelor naturale…..etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungaţi din vatra strămoşească şi nici deznaţionalizaţi. Românii păstrează în continuare limba, portul, obiceiurile, tradiţiile strămoşilor de acum 7.000 de ani. Analizele minuţioase de sânge, demonstrează un alt miracol : în ciuda numeroaselor invazii, inclusiv  mult distorsionata ocupaţie romană, ne-am păstrat puritatea genetică, specifică strămoşilor noştri.
România rămâne un miracol, căruia i s-a prevăzut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria în 1922, că românii vor deveni un popor îndrăgit şi respectat de toate popoarele lumii.
Bibliografie:
- Augustin Deac - Istoria Adevărului Istoric
- P.L.Tonciulescu - Ramania, paradisul regăsit
- Nicolae Densuşianu - Dacia Preistorică , Vol.1, 2, 3, 4, 5
- Cornel Bârsan - Revanşa Daciei

5 comentarii:

 1. Romania m-a fascinat mereu, intai ca tara in care m-am nascut, apoi ca geografie si nu in cele din urma ca istorie. Am inteles ince de mai multi ani ca tara noastra poate fi mandra de trecutul ei. Suntem, da, suntem leaganul civilizatiilor. Pacat ca astazi avem prea multi nepasatori si hoti si tradatori in fruntea tarii.

  RăspundețiȘtergere
 2. E dovadă de patriotism firesc. Şi eu ncerc, nu
  întotdeauna cu succes, să demonstrez nobleţea acestui neam care, parafrazându-l pe Vlahuţă, " ca trestia s-a îndoit sub vânt şi nu s-a dat şi-aici a stat"

  RăspundețiȘtergere
 3. E minunat si cred ca e adevarat dar inafara de scheletul din Pestera cu Oase din care reiese ca ne tragem din Neanderthal nu a fost gasit nici un schelet de Dac din care sa se extraga secventa ADN. Mai mult spus, in Wikipedia sunt rezulatate de ADN din cateva sate din estul Ungariei care demonstreaza ca aproape 20% incidenta cu ADNul neamului lui Singh. La Max Plank Institute se fac cercetari de ADN provenit din Europa de Est in care nu avem nici un control. Odata publicate rezultaele va deveni oficial, iar articolul despre Dacia o poveste frumoasa la care sa visam noi romanii.

  RăspundețiȘtergere
 4. Zamolxis a fost Sclav si totodata studentul lui Pitagora nu invers si mai cred ca, amfiteatrele grecesti foloseau drept scoli.....buhhh...+ astiia nicimacar nu sunt stramosii nostri, iar geti si daci sunt 2 triburi usor diferite doar niste istorici de-ai nostri au incercat sa le faca unul si acelasi pentru a arata cat de mare este teritoriul nostru de drept!
  Altfel demografic vorbind nu-mi explic cum, cu peste 100 de ani inaintea razboiului Daco-Roman...cand presupunem ca, populatia totala a Europei erea in scadere fata de anul 101AD...Gali reusesc intr-o batalie cu Caesar sa aduca in fata celor 40.000 de soldati romani, peste 300.000 de Gali la LUPTA...desi ca teritoriu si suprafata GALIA=DACIA aproape identica insa peste 100si ceva de ani Daci aduc in fata celor 70.000 de legionari romani, parca..doar 20/30.000!!...deaici deduc ca, aia de sau batut cu Romanii..nu reprezentau taota DACIA..cm arata in harta aia...sia sta se vede si in hartile de ocupatie romana, de mai tarziu..pai nene daca bati DACIA..nu trebuia sa o ocupi pe toata, ba mai mult apar si asa zisi DACI LIBERI(profesionisti) :))

  P.S: Nu ma luati cu gramatica, nu am avut timp de scola ..am facuto asa dupa ureche..am dat la sapa toata viata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se vede Gerula ca prea multa cunostinta nu dobandesti, insa am sa te contrazic la capitolul razboiului dintre celti si romani, daca stiai ceva istorie ai fi stiut ca acei 300000 de insi celti ridicati impotriva armatei romane erau de fapt alianta celtilor cu gotii. Ce nu mai cunosti sau omiti este faptul ca dacii nu au luptat doar in perioadele 101-102 respectiv 105-106, ei au continuat lupta dupa invazia romanilor, in alianta cu triburile invadatoare(slavii)si raspunde-mi la o chestiune: Cum te intelegi cu un popor invadator cand limba este diferita? daca era cu adevarat diferita...

   Ștergere